KOÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
/ Haberler

59. Kütüphane Haftası

Deprem dolayısıyla ülkemizin geçtiği bu sıkıntılı süreçte Kocaeli Üniversitesi Kütüphanesi olarak, Kütüphane Haftasını daha anlamlı hale getirmek adına, deprem bölgesindeki vatandaşlarımız ve özellikle çocuklar için bir şeyler yapmak istedik. Kitapların hepimize şifa olacağı düşüncesinden hareketle, Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk’ün konuşmasının ardından yaptığı ilk kitap bağışı ile "Kitaplar Hepimize Umut Olsun" kampanyasını başlattık. Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Yıldırım ile Prof. Dr. Elif Öğüt, Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Eren, Daire başkanları, Türkçe Öğretmenliği Kulübü öğrencilerinin de kitap bağışında bulunduğu kampanyada ilk andan itibaren çok sayıda kitap toplanmaya başlandı. Etkinlik programına katılan Bilnet Lisesi öğrencilerine de Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Kütüphane Haftası kapsamında kitap hediye etti. 30 Nisan tarihine kadar devam edecek kitap bağış kampanyasına katkı sağlamak isteyen herkes, kampanya kapsamında deprem bölgesindeki Kültür Bakanlığı’na bağlı gezici kütüphanelere gönderilmek üzere çocuk kitabı, boyama kitabı, boyama kalemleri de dahil kırtasiye malzemeleri ve 7’den 70’e herkesi kapsayacak kitap bağışları ile kampanyamıza destek verebilirler. Bağışlarını bu tarihler arasında Umuttepe Merkez Kütüphanemize iletebilir. Bir daha böyle kötü bir felaket yaşamamak dileklerimizle, katılım ve destekleri için herkese tekrar teşekkür ediyoruz. Kütüphane Haftamız kutlu olsun.
Fotoğraflar: https://bit.ly/3TUFwJv