Otomatik Ödünç / İade/ Uzatma

ÖDÜNÇ ALMA

1. Ekranda ki “ÖDÜNÇ AL” tuşuna basınız.

2. Akıllı kartınızı animasyonda gösterilen alana okutunuz ve açılan klavye yardımıyla kütüphane şifrenizi giriniz. (Eğer daha önce şifrenizi hiç değiştirmediyseniz şifreniz ”1” dir. Şifrenizi bilmiyorsanız http://library.kocaeli.edu.tr adresinden “oturum aç / şifremi unuttum” adımlarıyla şifrenizi öğrenebilir veya ödünç verme bankosuna müracaat edebilirsiniz.)

3. Kitabı, animasyonda gösterildiği gibi arka kapağındaki barkod etiketi kırmızı ışığa denk gelene kadar “V” biçimli alanın içine bırakarak ileriye doğru itiniz. (Sadece kitabın arkasındaki barkod etiketi ile işlem yapılabilmektedir.)

4. Bir süre sonra ekranda kitabın ismi görünecek, ilgili satır yeşil renk olacak ve “TIK” sesi duyulacaktır.

5. Almak istediğiniz tüm kitaplar için 3. / 4. maddeleri uygulayınız ve ekranın altında bulunan “TAMAMLANDI” tuşuna basarak kitapları alınız.

İADE ETME

1. Ekranda ki “İADE ET” tuşuna basınız.

2. Kitabı, animasyonda gösterildiği gibi arka kapağında ki barkod etiketi kırmızı ışığa denk gelene kadar “V” biçimli alanın içine bırakarak ileriye doğru itiniz. (Sadece kitabın arkasında ki barkod etiketi ile işlem yapılabilmektedir.)

3. Bir süre sonra ekranda kitabın ismi görünecek, ilgili satır yeşil renk olacak ve “TIK” sesi duyulacaktır.

4. İade etmek istediğiniz tüm kitaplar için 2./3. maddeleri uygulayınız ve ekranın altında bulunan “TAMAMLANDI” tuşuna basınız. Kitapları sağ tarafınızda ki kitap arabasına bırakabilirsiniz.

SÜRE UZATMA

1. Ekranda ki “SÜRE UZATMA” tuşuna basınız.

3. Süresini uzatmak istediğiniz kitabın yanında ki kutucuğu işaretleyiniz. Süre uzatma işlemi kitabın ödünç süresinin son günü veya bir gün öncesinde yapılabilmektedir. Eğer üzerinizde ki kitabı başka bir kullanıcı ayırtmış ise uzatma işlemi yapamazsınız.