Kullanıcı Eğitimi : Hemşirelik Bölümü

Hemşirelik Bölümü Öğretim Görevlisi Hasan Ünlü hocamızın öğrencileri ve herkese açık duyurumuzla eğitimimize katılan üniversitemiz öğrencileri ile kullanıcı eğitimimizi gerçekleştirdik. 15 Aralık 2017 tarihinde saat 10.00'da Körfez Salonunda hazırladığımız eğitimi, Danışma Kütüphanecimiz Yasemin Şahin ve Elektronik Kaynaklar Sorumlusu Kütüphanecimiz Volkan Özvatan sundu.

Eğitimimize ilk olarak kütüphanemizin genel tanıtımı ile başlanarak, kütüphane üye oturumu açarak yapılabilen üye işlemlerine dair birer örnek gerçekleştirildi. Daha sonra, kullanıcılarımıza dönük verdiğimiz ödünç verme, günlük gazeteler köşesi hizmetlerinden bahsedildi. Görme Engelliler Birimi'nin çalışmalarını aktaran kütüphanecimiz, kullanıcılarımızın bu birimde gönüllü olarak sesli kitap okuma başvurusunda bulunabileceklerine dair bilgilendirme yaptı.

Basılı kaynaklarımızı tarama motorumuz ile ilgili detaylı örnekler üzerinde duruldu. Kullanıcıların kendi alanları ile ilgili anahtar kelimeler belirleyerek katalog taramayı daha işlevsel nasıl kullanabilecekleri anlatıldı.

Elektronik Kaynaklar sorumlusu Volkan Özvatan ise sunumunda, abonesi olduğumuz veri tabanlarının abonelik süreçleri hakkında bilgilendirme yaptı. Kullanımına dair yasal prosedürlerinden bahseden kütüphanecimiz, elektronik kaynaklara uzaktan erişerek evden ya da yurttan da nasıl erişileceğine dair bilgiler verdi. KOÜLib arama motoru üzerinde arama ve filtreleme özelliklerinden bahsetti.

Kullanıcılarımızın ödev ve tezleri için akademik personel aracılığı ile kullandıkları Turnitin ve İtenticate intihal programlarının kullanıcı arayüzleri hakkında bilgi verdi.

Katılan herkese teşekkür ediyoruz.