Kullanıcı Eğitimi : Yüksek Lisans

Leyla Şenol Hocamızın yüksek lisans öğrencileri onlar için hazırladığımız kullanıcı eğitimine katıldılar.

Saat 10.00’da Ege Salonu’nda gerçekleşen eğitimi Danışma Kütüphanecimiz Yasemin Şahin ve Elektronik Kaynaklar Sorumlusu Kütüphaneci Volkan Özvatan hazırladı.

Yasemin Şahin’in sunumuyla, kütüphanemizin genel tanıtımı ile başlanarak şube kütüphanelerimiz hakkında kısaca bilgi verildi. Merkez Kütüphanemizde verdiğimiz hizmetlerden bahsedildi. Basılı koleksiyonu daha etkin bir şekilde kullanabilmeleri için bilgi arama davranışını geliştirmeye yönelik örnekler gerçekleştirildi.

Volkan Özvatan ise kütüphanemizin abone olduğu veri tabanlarının kullanım koşullarından ve çeşitli yasal düzenlemelerden bahsederek sunumuna başladı.

Web sayfamızdaki KOÜLib arama  motorunu kullanarak yapacakları taramalarda, arama sonuçlarını daraltma ve filtreleme gibi özelliklerine dair örnekler gerçekleştirdi.

Son olarak Itenticate veTurnitin öğrenci ödevi intihal programının da kullanıcı arayüzü hakkında bilgi verildi.

Katılan herkese teşekkür ediyoruz.