Radyo K.İ.’de “53. Kütüphane Haftası” Konuşuldu

İletişim fakültesi Radyosu Radyo Kİ'nin  Güne Bakış programında “Kütüphane Haftası“ hakkında konuşuldu.  29 Mart 2017'de 53. Kütüphane Haftası kapsamında Kütüphanecimiz Elif Mine Karadeniz Radyo Kİ'ye konuk oldu.

Radyo Kİ haberi:

Kütüphane Haftası; Türkiye’de 1964 yılından beri Mart ayının son Pazartesi günü ile başlayan hafta kutlanır. Bu haftanın amacı öğrencilerde okuma alışkanlığını ve zevkini geliştirmek, kitap sevgisini artırmak, okuyucuların kitaplardan daha çok faydalanmalarını sağlamak ve halkı kütüphanelerin gelişmesi için bilinçlendirmektir. Radyo K.İ.’nin haber aktüel programı Güne Bakış’a konuk olan Kocaeli Üniversitesi Merkez Kütüphanesinden Elif Mine Karadeniz kütüphanelerin hayatımızdaki yeri ve önemi ile ilgili konuştu. Karadeniz, geleceğe dair büyük hedefleri olduğunu aktarırken, “Kütüphanemizde multimedya ve grup odaları oluşturmayı; tablet ödünç verebilmeyi ve görsel işitsel koleksiyonu geliştirmeyi hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Günlük 2 Bin, Aylık 40 Bin Ziyaretçi”

Kocaeli Üniversitesi Kütüphanesi’nin 1992 yılına kadar Yıldız Teknik Üniversitesi’ne bağlı Mühendislik Akademisi’nde küçük bir kitaplık konumundan 1992 yılında Kocaeli Üniversitesi’nin kurulumu ile uluslararası sistem ve standartlara uygun hizmet vermeye başladığını söyleyen Karadeniz, KOÜ Kütüphanesi’nin 500 kişilik çalışma kapasitesi, 80 bilgisayarı, kablosuz internet sistemi, görme engelli kullanıcı hizmetleri, 3 merkez şubesi ile öğrencilerin yuvası olduğunu belirtti. 82 veri tabanına üye olunduğunu, koleksiyonda 295 bin civarında e-kitap, 39 bin e-dergi, 2 milyon 800 bin e-tez, 14 bin eğitim videosu, 108 bin civarında basılı kitap olduğunu söyledi. Ayrıca kütüphanemizde eksik olan kaynakların, Kütüphaneler Arası Ödünç Sistemi ile diğer üye kütüphanelerden de temin edilebildiğini belirtti. Günlük 2 bin, aylık 40 bin ziyaretçi, aylık 4 bin kitap alışverişi ve günlük gazete hizmeti, aktif sosyal medya kullanımı ile kütüphanemizin her gün hizmete açık olduğunu ifade etti.

“Görme Engelli Öğrencilerin Sesi Olduk”

Görme engelli öğrencilerin, seslendirilmiş ders notları ve kitaplarını DVD formatında, mevcut elektronik kitapları ise kabartma yazı baskılı şekilde alabildiklerini kaydeden Karadeniz, “Gönüllü öğrencilerin ve vatandaşların yardımıyla seslendirilen kitaplarla görme engeli öğrencilere ses olduk.” dedi. Kocaeli Üniversitesi üyesi herkesin e-kaynaklara Türkiye’nin dört bir yanından erişebildiğini ifade eden Elif Mine Karadeniz “Kütüphanemiz, akademisyenlerimizin ve öğrencilerimizden aldığımız istekler doğrultusunda Türk Standartları Enstitüsü’ne de abone oldu” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Haber: Ayşegül Şahan Fotoğraf: Baran Gül

Haber Kaynağı bağlantısı (erişim tarihi : 29.03.2016)