Kullanıcı Eğitimi : Yüksek Lisans

Eğitim Fakültesi Canan Dilek Eren Hocamızın ve Mühendislik Fakültesinden Orhan Kurt hocamızın yüksek lisans öğrencileri, herkese açık çağrımız ile katılan öğrenciler ile birlikte hazırladığımız kullanıcı eğitimine katıldılar.

Saat 10.00’da Akdeniz Salonu’nda gerçekleşen eğitimi Danışma Kütüphanecimiz Yasemin Şahin ve Elektronik Kaynaklar Sorumlumuz Volkan Özvatan hazırladı.

Yasemin Şahin’in sunumuyla, kütüphanemizin genel tanıtımı ile başlanarak şube kütüphanelerimiz hakkında bilgi verildi. Merkez Kütüphanemizde verdiğimiz hizmetlerden bahsedildi. Görme Engelli Birimimizin çalışmalarından kısaca bahsedilerek, engelli kullanıcılarımız için ders notu ve kitap seslendirmek üzere gönüllü olarak başvurabilecekleri anlatıldı.

Kütüphane web sitesinden açacakları üye oturumla, ödünç süresi uzatma, bir başka kullanıcının üzerinde olan kitabı ayırtma modüllerinden bahsedildi. Ayrıca yine üye oturumu açarak Koleksiyon Geliştirme Birimimizden kitap isteğinde bulunabileceklerinden bahsedildi.

Basılı koleksiyonu daha etkin bir şekilde kullanabilmeleri için bilgi arama davranışını geliştirmeye yönelik örnekler gerçekleştirildi.

Volkan Özvatan ise kütüphanemizin abone olduğu veri tabanlarının kullanım koşullarından ve çeşitli yasal düzenlemelerden bahsederek sunumuna başladı. Deneme erişimine açılan veri tabanlarının duyurularının web sitemizden ve sosyal medya hesaplarımızdan takip edilebileceğini aktaran Özvatan, bu deneme veri tabanlarının kullanım sıklığına göre abone olma kararının verildiğinden ve bunun bizim için önemli bir kriter olduğundan bahsetti.

Web sayfamızdaki KOÜLib arama  motorunu kullanarak yapacakları taramalarda, arama sonuçlarını daraltma ve filtreleme gibi özelliklerine dair örnekler gerçekleştirdi.

Son olarak Itenticate veTurnitin öğrenci ödevi intihal programının da kullanıcı arayüzü hakkında bilgi verildi.

Katılan herkese teşekkür ediyoruz.