Kullanıcı Eğitimi : Yüksek Lisans

Gıda ve Tarım Meslek Yüksek Okulu öğretim elemanı Nil Pembe Özer hocamızın yüksek lisans öğrencileri ve kütüphanemizde yarı zamanlı çalışacak öğrenci adayları Mekez Kütüphanemizin Ege Salonunda hazırladığımız kullanıcı eğitimine katıldı.

24 Ekim 2017 tarihinde düzenlenen, Danışma Kütüphanecimiz Yasemin Şahin ve Elektronik Kaynaklar Sorumlumuz Volkan Özvatan’ın sunumuyla eğitimimiz saat 10.00'da başladı. Katılımcılara basılı ve elektronik tüm koleksiyonumuzun aktif bir şekilde nasıl kullanılacağına dair bilgilendirme yapıldı. Elektronik kaynak taraması yapmaya daha yatkın olan KOÜLib ve basılı koleksiyonu tarayabilecekleri Yordam arama motorumuz hakkında bilgi verildi. Kütüphanemizin genel olarak tanıtımı ile başlandı. Görme Engelli Birimimize okuma yapabilmek için gönüllü olarak başvurabileceklerinden bahsedildi. Basılı kaynaklarımızı tararken doğru ve hızlı bir şekilde nasıl arama yapabileceklerine dair örneklerle, bilgi arama davranışlarını geliştirmeye yönelik anlatımlar yapıldı. Kullanıcılarımızın üye oturumlarını açarak yapabilecekleri ayırtma işlemi, ödünç süresi uzatma ve eser istek işlemleri hakkında bilgi verildi.

Volkan Bey’in sunumuyla, elektronik kaynaklarımızın erişimi ile ilgili yasal yükümlülüklerin neler olduğundan başlanarak, veri tabanlarına erişim yöntemlerinden bahsedildi. Deneme erişimine açılan ya da abone olduğumuz veri tabanlarından bahsedildi. Tüm elektronik kaynakların aramasını yapabileceğimiz KouLİB arama motorundan arama örnekleri gerçekleştirildi ve filtreleme özelliklerinden bahsedildi. Son olarak da Turnitin Öğrenci Ödevi İntihal Programının da öğrencilere dönük kullanıcı ara yüzü hakkında bilgi verildi.

Katılan herkese teşekkür ediyoruz.