Kullanıcı Eğitimi : Endüstri Mühendisliği

Fen Bilimleri Enstitüsü Endüstri Mühendisliği Ana bilim dalı, Hatice Esen  hocamızın yüksek lisans öğrencileri, kütüphanemizde yarı zamanlı çalışacak öğrenci adayları ve diğer kullanıcılarımız Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür Merkezi Körfez salonunda hazırladığımız kullanıcı eğitimine katıldı.
11 Ekim 2017 tarihinde düzenlenen, Danışma Kütüphanecimiz Yasemin Şahin ve Elektronik Kaynaklar Sorumlumuz Volkan Özvatan’ın saat 14.00'de verdiği eğitimde katılımcılara, kütüphanemizin, basılı ve elektronik tüm koleksiyonumuzun aktif bir şekilde nasıl kullanılacağına dair bilgilendirme yapıldı. Kütüphanemizin genel olarak tanıtımı ile başlanarak, katalog tarama ara yüzünden bahsedildi. Basılı kaynaklarımızı tararken doğru ve hızlı bir şekilde nasıl arama yapabileceklerine dair örneklerle, bilgi arama davranışlarını geliştirmeye yönelik anlatımlar yapıldı. Kullanıcılarımızın üye oturumlarını açarak yapabilecekleri ayırtma işlemi, ödünç süresi uzatma ve eser istek işlemleri hakkında bilgi verildi. Volkan Bey’in sunumuyla, elektronik kaynaklarımızın erişimi ile ilgili yasal yükümlülüklerden başlanarak, veri tabanlarına erişim yöntemlerinden bahsedildi. Deneme erişimine açılan ya da abone olduğumuz veri tabanlarına nasıl erişeceklerine dair örnekler yapıldı. Tüm elektronik kaynakların aramasını yapabileceğimiz KouLİB arama motorundan arama örnekleri gerçekleştirildi ve filtreleme özelliklerinden bahsedildi. Son olarak da Itenticate-Turnitin Öğrenci Ödevi İntihal Programının da kullanıcı ara yüzü hakkında bilgi verildi. Katılan herkese teşekkür ediyoruz.