Ödünç Verme Birimi emektarı Gürbüz Bey ile söyleşi

Kütüphanemizin Ödünç Verme Birimi Emektarı Gürbüz Bey'in çalıştığı Ödünç Verme Birimi, kütüphanemizin kullanıcılarının en çok ziyaret ettiği birimidir. Sabırlı, güleryüzlü ve özverili kişilik özellikleri ile senelerce aynı birimde layıkıyla hizmet veren Gürbüz Bey ile emeklilik yaşamına adım atarken kısa bir söyleşi gerçekleştirdik.

Yasemin: Gürbüz Bey, emekliliğe ayrılırken kütüphanemiz için bunca senedir vermiş olduğunuz hizmetten ötürü teşekkür ediyoruz. Kullanıcılarımızın da bilmesi için kaç yıldır kütüphanemizde çalıştığınızı söyler misiniz?

Gürbüz Bey: 21 yıl 6 aydır çalışıyorum.

Y.: Kütüphanemizin Ödünç Verme Birimi ile ilgili birçok anınız olmuştur. Siz 1999 Depreminden sonra da kütüphane hizmetlerinin aksamaması için emek harcayan personellerimizden birisiniz. O döneme dair unutamadığınız bir anınız var mı?

G.: Evet, çok fazla anı biriktirdik ve deprem olduğu döneme dair de hatırladığım ilk anıyı anlatayım. 5.9 şiddetinde bir deprem oldu. Olduğu esnada biz Seval Hanım’la okuma salonundaydık. Diğer personeller ile dışarı çıktığımız zaman Seval Hanım “kolon koptu” dedi. Ben de çok korktum. Nuran Hanım da ağlayarak koşuyordu. Kendimizi zar zor dışarı attık. İlerleyen saatlerde salona döndüğümüzde kolon yerindeydi, herhangi bir kopma yoktu… O korkuyla kolonun gerçekten koptuğunu düşünmüştük hepimiz. Bu anıyı hiç unutamıyorum.

Y.: Üniversitemiz öğrencilerinin kütüphaneye geldiklerinde ilk karşılaştıkları kütüphanemizin yüzlerinden biri olarak onlara söylemek istediğiniz bir şey var mı?

G.: Kütüphaneyi gerçekten sevdim. Çalışma arkadaşlarımı, öğrencileri sevdim. Zaten öğrencileri sevmesen, kütüphanede, ödünç verme biriminde çalışamazsın. Öğrenciler arasında hiçbir ayrım yapmadım. Buna çok dikkat ettim. Siyasi görüşleri olsun, kılık kıyafeti olsun hiçbirini ayırt etmeden hizmet verdim. Aynı şekilde Üniversitemiz Yıldız Üniversitesine bağlı Mühendislik Akademisi iken de yaptım. Öğrencilerden de bu zamana kadar herhangi bir zarar görmedim. Tabii bazı şeyler oldu, öğrencilerin strese bağlı olarak bazı davranışları olmuştur; ama biz ödünç verme biriminde onları olduğu gibi kabullendik.

Bundan başka söylemek istediğim, insanlarla bazı tartışmalar oldu; ama yine de güzel anılarla, kazasız belasız ayrılıyorum. Tüm çalışma arkadaşlarıma da Allah bugünü nasip etsin. Herkese teşekkür ederim.

Y.: Asıl biz size verdiğiniz emekler için çok teşekkür ediyoruz. Güzel ve sağlıklı bir emeklilik hayatı diliyoruz.

Hazırlayan: Yasemin Şahin