Kullanıcı Eğitimi : Kimya Mühendisliği (YL)

Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç.Dr. Meltem YILDIZ'ın yüksek lisans öğrencilerine, 10 Nisan 2017 tarihinde saat 14.00'te, Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür Merkezi Körfez Salonunda kullanıcı eğitimi düzenlendi. Danışma Kütüphanecimiz Yasemin Şahin ve Elektronik Kaynaklar Sorumlumuz Nuran Yılmaz’ın sunumuyla, kütüphanemizi ve kaynaklarımızı aktif bir şekilde nasıl kullanılacağına dair bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdik. Kütüphanemizin genel olarak tanıtımı ile başlanarak, kullanıcılarımızın üye oturumlarını açarak yapabilecekleri ayırtma işlemi, ödünç süresi uzatma ve eser istek işlemleri hakkında bilgi verildi. Katalog taramayı nasıl yapacakları anlatıldı. Basılı kaynaklarımızı tararken doğru ve hızlı bir şekilde nasıl arama yapabileceklerine dair örneklerle, bilgi arama davranışlarını geliştirmeye yönelik anlatımlar yapıldı. Nuran Hanım’ın sunumuyla, elektronik kaynaklarımız hakkında genel bilgilendirme yapıldı. Online serbest bölümünde yer alan, deneme erişimine açılan ya da abone olduğumuz veri tabanlarına nasıl erişeceklerine dair örnekler yapıldı. Elektronik kaynakların aramasını yapabileceğimiz KouLİB arama motorundan arama örnekleri gerçekleştirildi, aramayı genişletip filtreleme özelliklerinden bahsedildi. Uzaktan erişim ayarları sağlanarak yerleşke dışından da elektronik kaynaklarımızı nasıl kullanabilecekleri anlatıldı. Itenticate-Turnitin İntihal Programının da kullanıcı arayüzü hakkında bilgi verildi. Katılan herkese teşekkür ediyoruz.