Kullanıcı Eğitimi : Yüksek Lisans

Canan Dilek Eren Hocamızın yüksek lisans öğrencileri 12 Nisan 2018 tarihinde onlar için hazırladığımız kullanıcı eğitimine katıldılar. Saat 12.45’te Ege Salonu’nda gerçekleşen eğitimi Danışma Kütüphanecimiz Yasemin Şahin ve Elektronik Kaynaklar Sorumlusu Kütüphaneci Volkan Özvatan hazırladı. Yasemin Şahin’in sunumuyla, kütüphanemizin genel tanıtımı ile başlanarak şube kütüphanelerimiz hakkında kısaca bilgi verildi. Merkez Kütüphanemizde verdiğimiz hizmetlerden bahsedildi. Basılı koleksiyonu daha etkin bir şekilde kullanabilmeleri için bilgi arama davranışını geliştirmeye yönelik örnekler gerçekleştirildi. Volkan Özvatan ise kütüphanemizin abone olduğu veri tabanlarının kullanım koşullarından ve çeşitli yasal düzenlemelerden bahsederek sunumuna başladı. Web sayfamızdaki KOÜLib arama motorunu kullanarak yapacakları taramalarda, arama sonuçlarını daraltma ve filtreleme gibi özelliklerine dair örnekler gerçekleştirdi. Son olarak Turnitin öğrenci ödevi intihal programının da kullanıcı arayüzü hakkında bilgi verildi. Katılan herkese teşekkür ediyoruz.