Kullanıcı Eğitimi : Fizik (YL)

Kocaeli Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Nalan Özkan Güray hocamızın Yüksek Lisans öğrencileri Merkez Kütüphanemizin Ege Salonunda hazırladığımız kullanıcı eğitimine katıldı.
3 Nisan 2017 tarihinde, Danışma Kütüphanecimiz Yasemin Şahin ve Elektronik Kaynaklar Sorumlumuz Nuran Yılmaz’ın ve Volkan Özvatan'ın saat 17.30'da verdiği eğitimde katılımcılara, kütüphanemizi ve kaynaklarımızı etkin bir şekilde nasıl kullanılacağına dair bilgilendirme toplantısı yapıldı. Kütüphanemizin genel olarak tanıtımı ile başlanarak, basılı koleksyonu tarayabilecekleri katalog taramayı nasıl yapacakları anlatıldı. Kaynaklarımızı tararken doğru ve hızlı bir şekilde nasıl arama yapabileceklerine dair örnekler ve bilgi arama davranışlarını geliştirmeye yönelik anlatımlar yapıldı. Kullanıcılarımızın üye oturumlarını açarak yapabilecekleri işlemleri hakkında bilgi verildi. Volkan Özvatan'ın sunumuyla, elektronik kaynaklarımızı nasıl kullanabileceklerine dair eğitim verildi. Deneme erişimine açılan ya da abone olduğumuz veri tabanlarına nasıl erişeceklerine dair örnekler yapıldı. Ebscohost'tan açtıkları üye oturumunda yapabilecekleri işlemlerden bahsedildi. Tüm elektronik kaynakların aramasını yapabileceğimiz KouLİB arama motorundan arama örnekleri gerçekleştirildi. Uzaktan erişim ayarları sağlanarak yerleşke dışından da elektronik kaynaklarımızı nasıl kullanabilecekleri anlatıldı. Nuran Hanım’ın anlatımıyla ise Itenticate-Turnitin İntihal Programının da kullanıcı arayüzü hakkında bilgi verildi. Öğrencilerin ödev/tezlerini bu intihal raporu programına nasıl yükleyeceklerinden bahsedildi.  Katılan herkese teşekkür ediyoruz.