Kullanıcı Eğitimi : Arkeoloji Bölümü

Kocaeli Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Erdal Ünal hocamızın öğrencileri Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür Merkezi Körfez salonunda hazırladığımız kullanıcı eğitimine katıldı.
20 Mart 2017 tarihinde, Danışma Kütüphanecimiz Yasemin Şahin ve Elektronik Kaynaklar Sorumlumuz Nuran Yılmaz’ın saat 10.00'da verdiği eğitimde katılımcılara, kütüphanemizi ve kaynaklarımızı aktif bir şekilde nasıl kullanılacağına dair bilgilendirme toplantısı yapıldı. Kütüphanemizin genel olarak tanıtımı ile başlanarak, katalog taramayı nasıl yapacakları anlatıldı. Basılı kaynaklarımızı tararken doğru ve hızlı bir şekilde nasıl arama yapabileceklerine dair örneklerle, bilgi arama davranışlarını geliştirmeye yönelik anlatımlar yapıldı. Kullanıcılarımızın üye oturumlarını açarak yapabilecekleri ayırtma işlemi, ödünç süresi uzatma ve eser istek işlemleri hakkında bilgi verildi. Nuran Hanım’ın sunumuyla, elektronik kaynaklarımızı nasıl kullanabileceklerine dair eğitim verildi. Deneme erişimine açılan ya da abone olduğumuz veri tabanlarına nasıl erişeceklerine dair örnekler yapıldı. Tüm elektronik kaynakların aramasını yapabileceğimiz KouLİB arama motorundan arama örnekleri gerçekleştirildi. Uzaktan erişim ayarları sağlanarak yerleşke dışından da elektronik kaynaklarımızı nasıl kullanabilecekleri anlatıldı. Itenticate-Turnitin İntihal Programının da kullanıcı arayüzü hakkında bilgi verildi. Katılan herkese teşekkür ediyoruz.