Kullanıcı Eğitimi : Hemşirelik Bölümü

Kocaeli Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümünden, Hasan Ünlü hocamızın öğrencileri Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür Merkezi Körfez salonunda hazırladığımız kullanıcı eğitimine katıldı.
  19 Ekim 2016 tarihinde düzenlenen, Danışma Kütüphanecimiz Yasemin Şahin ve Elektronik Kaynaklar Sorumlumuz Nuran Yılmaz’ın saat 10.00'da verdiği eğitimde katılımcılara, kütüphanemizi ve kaynaklarımızı aktif bir şekilde nasıl kullanılacağına dair bilgilendirme yapıldı. Kütüphanemizin genel olarak tanıtımı ile başlanarak, katalog taramayı nasıl yapacakları anlatıldı. Basılı kaynaklarımızı tararken doğru ve hızlı bir şekilde nasıl arama yapabileceklerine dair örneklerle, bilgi arama davranışlarını geliştirmeye yönelik anlatımlar yapıldı. Kullanıcılarımızın üye oturumlarını açarak yapabilecekleri ayırtma işlemi, ödünç süresi uzatma ve eser istek işlemleri hakkında bilgi verildi.
  Nuran Hanım’ın sunumuyla, elektronik kaynaklarımızı nasıl kullanabileceklerine dair eğitim verildi. Deneme erişimine açılan ya da abone olduğumuz veri tabanlarına nasıl erişeceklerine dair örnekler yapıldı. Tüm elektonik kaynakların aramasını yapabileceğimiz KouLİB arama motorundan arama örnekleri gerçekleştirildi. Katılan herkese teşekkür ediyoruz.
  Fotoğrafların devamı için tıklayınız.